Użyj ponownie liter widoku z usuniętych widoków w rysunkach

Czy wiesz, że… ?

Zastanawiasz się, dlaczego po usunięciu np. widoku szczegółów czy widoku przekroju używana jest kolejna literka a nie ta usunięta?

Odpowiada za to jedno z ustawień.

W opcjach Systemu > Rysunki  znajdziesz opcję Użyj ponownie liter widoku z usuniętych widoków pomocniczych, widoku i przekroju.

użyj ponownie liter widoku z usuniętych widoków pomocniczych, widoku i przekroju

Po zaznaczeniu tej opcji, jeżeli usuniesz przykładowo przekrój A-A, kolejny wstawiony przekrój będzie miał identyczne oznaczenie, czyli A-A zamiast B-B.

użyj ponownie liter widoku z usuniętych widoków pomocniczych, widoku i przekroju

Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.